Met gras, geur en nestkast gifloos plaagdieren te lijf

Zonder gif plaagdieren als muizen, ratten en vliegen aanpakken. Dat is het doel van het ongediertebeheersplan van Vivara Pro, AgroPestControl (APC) en veredelaar Limagrain.

Met+gras%2C+geur+en+nestkast+gifloos+plaagdieren+te+lijf
© Pixabay

Doel van dit beheersplan is om het agrarisch bedrijf zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor plaagdieren als ratten, muizen en vliegen. Daarmee moet het bedrijf plaagdiervrij worden gehouden. Zeker ook omdat de regels voor het gebruik van gif in 2023 verder aan banden worden gelegd.

Zo legt Vivara Pro nestkasten en broedplaatsen aan voor roofvogels in de strijd tegen ratten en muizen en zwaluwen tegen insecten. Deze natuurlijke vijanden helpen de balans op het erf te herstellen.


Kruidenmengsel tegen knaagdieren en vliegen

Limagrain heeft een kruidenmengsel ontwikkeld met tientallen inheemse soorten die afwerend werken tegen knaagdieren en vliegen. In combinatie met snijdend gras moet dit helpen deze ongewenste gasten van het erf te houden.

APC plaatst natuurlijke geurstoffen met een bedreigende geur rond het erf om zo een bedreigende sfeer te creëren. Daarnaast zet AgroPestControl sluipwespen, roofvliegen en mijten uit om de natuurlijke balans op een bedrijf te herstellen.

'Dit jaar zijn er al meer dan tien bedrijven gestart met dit 100 procent biologische plan, onze toekomstvisie wordt werkelijkheid', vertelt Joan Rooijakkers, commercieel directeur bij APC. Hij werkt al jaren aan een methode voor biologische plaagdierbeheersing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer