Friese 50Plus wil alsnog verbod op geitenhouderij

De 50Plus-fractie in de Friese Provinciale Staten wil alsnog een verbod op uitbreiding van geitenhouderijen in Friesland. Dat blijkt uit Statenvragen van het 50Plus-Statenlid Theun Wiersma.

Friese+50Plus+wil+alsnog+verbod+op+geitenhouderij
© René Eijsink

Aanleiding voor de vragen is het onderzoek van RIVM waaruit blijkt dat niet alleen in Noord-Brabant en Limburg omwonenden van geitenhouderijen vaker longontstekingen hebben, maar ook in Gelderland, Utrecht en Overijssel. 'Deze uitkomsten kunnen worden beschouwd als relevant voor Fryslân', vindt Wiersma.


'Zijn Gedeputeerde Staten het met mij eens dat we ook in het verband van ziekten in de buurt van geitenhouderijen, net als bij de coronamaatregelen, moeten uitgaan van 'better safe than sorry'?, vraagt het 50Plus-Statenlid aan landbouwgedeputeerde Klaas Fokkinga (FNP).


Ausnutria

Eerder dit jaar liet zuivelbedrijf Ausnutria in Heerenveen weten te willen uitbreiden in onder andere geitenmelk. 50Plus wil graag een standpunt van het provinciebestuur over uitbreiding van Ausnutria.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer