Rabobank moet reclamespot aanpassen

De Reclame Code Commissie heeft de Rabobank op de vingers getikt vanwege een valse belofte in haar reclamespot 'Growing a better world together'.

Rabobank+moet+reclamespot+aanpassen
© Rabobank

De commissie kreeg volgens dagblad De Limburger drie klachten binnen omdat het spotje suggereert dat de Rabobank de wereldwijde honger oplost. De bewuste reclamespot is vanaf half oktober regelmatig te zien en te horen, onder meer via de Nederlandse tv-zenders en radiokanalen.

De indieners van de klacht vinden dat de Rabobank ten onrechte belooft dat er een oplossing komt voor het wereldvoedselprobleem. Het gaat specifiek om de zin: 'Stel je eens voor dat we samen het wereldvoedselprobleem oplossen, en dat je ons aan deze belofte mag houden.'

Zin weglaten

De Reclame Code Commissie erkent dat het niet aannemelijk is dat de aanpak van de Rabobank zal leiden tot een oplossing en heeft de bank hierop aangesproken. De Rabobank gaat de commercial aanpassen door het deel van de gewraakte zin weg te laten. Daarmee verdwijnt de belofte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer