CEO Rabobank pleit voor aanpassingen coronasteunregeling

Naar een belangrijke steunregeling voor ondernemers zou nog eens gekeken moeten worden, om deze effectiever te maken bij het door de coronacrisis helpen van bedrijven. Dat heeft Rabobank-topman Wiebe Draijer aangegeven in televisieprogramma Buitenhof.

CEO+Rabobank+pleit+voor+aanpassingen+coronasteunregeling
© Rabobank

De bankdirecteur doelde op de verruimde BMKB-regeling, waarbij de overheid borg staat voor kredieten aan ondernemers, zodat die makkelijker geld kunnen lenen. Banken moeten nu per bedrijf kijken of ze voor de betreffende regeling in aanmerking komen. Volgens Draijer zou het helpen als bedrijven voortaan in groepen beoordeeld kunnen worden.

'Dan zouden we bijvoorbeeld kunnen zeggen: die garantie is voor jou van toepassing want jij bent een horecabedrijf of jij bent een sierteeltbedrijf. Dan gaat het sneller', aldus de Rabo-topman.

Hoge provisiekosten

Draijer stipt ook de hoge provisiekosten aan die ondernemers moeten betalen als ze een beroep willen doen op de BMKB-regeling. Bij veel bedrijven komt dit neer op zo'n 3.500 euro. Net als ondernemersorganisatie Ondernemend Nederland (ONL) eerder deze week roept Draijer de overheid op om de provisie af te schaffen.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer