Noodgedwongen afscheid van biologisch vlees

Herman Haverkort heeft een groep vaste klanten die jarenlang trouw zijn biologische vlees afnam. Maar met alleen de verkoop van biologisch vlees kon de Zwolse slager het hoofd niet boven water houden.

'Mijn vaste klanten zijn mensen die kritisch en bewust hun aankopen doen. Daarom kiezen ze voor biologisch vlees. Maar de omzet daalde de afgelopen jaren duidelijk. Met name omdat de concurrentie groter is geworden. Vooral het goedkopere biologische vlees dat supermarkten aanbieden is voor de ambachtelijke slagers funest.'

Herman Haverkort is niet bang dat hij met veel teleurgestelde klanten te maken krijgt. 'Ze weten dat wij als vakmensen achter ons product staan. Dat wij alleen maar gecertificeerd vlees verkopen van dieren die duurzaam gehouden zijn. En dat wij precies weten waar het vlees vandaan komt. Die optelsom is voor klanten genoeg om vertrouwen te hebben in ons nieuwe aanbod.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer