Schweineb%C3%B6rse+noteert+weer%2C+prijzen+iets+hoger
Nieuws
© Eigen Foto

Schweinebörse noteert weer, prijzen iets hoger

In de veiling van de internetbeurs Teleporc, oftwel de Schweinebörse, zijn alle 1.477 aangeboden varkens verkocht voor een gemiddelde prijs van 1,99 euro per kilo geslacht gewicht. Met een marge van 1,95 euro tot 2,025 euro.

De beurs werd vorige week vanwege de corona-uitbraak voor onbepaalde tijd stilgelegd.

Volgens de organisatie van de beurs zijn nu de eerste grote onzekerheden over de effecten van het coronavirus op de markt voor slachtvarkens verdwenen. De marktpartijen in de verschillende productiefasen passen zich aan de marktonrust aan.

• Bekijk de prijzen van biggen en vleesvarkens


Bij de laatste notering, op 13 maart, was de notering met 1,97 euro iets lager. Dit was de eerste notering onder de 2 euro in maart. De beurs noteert drie keer per week. De Vion-notering voor week 13 is met 1,95 euro juist iets lager dan de 1,98 van week 12.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer