ZLTO%3A+doneer+mondkapjes+en+witte+wegwerpoveralls
Nieuws
© ZLTO

ZLTO: doneer mondkapjes en witte wegwerpoveralls

Ziekenhuizen, huisartsen, brandweer en andere zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen. ZLTO roept haar leden daarom op om gesloten verpakkingen van bijvoorbeeld mondkapjes, spatbrillen of wegwerpoveralls te doneren.

Er is vooral tekort aan mondkapjes (FFP1, FFP2 of FFP3), spatbrillen, schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls. Leden kunnen deze beschermingsmaterialen aanmelden bij ZLTO zodat deze spullen geleverd kunnen worden aan een zorgverlener.

Met name ondernemers in de pluimvee- en varkenshouderij, maar ook ondernemers in de akkerbouw en tuinbouwsectoren, hebben vaak een aantal van deze artikelen op voorraad in verband met hun reguliere werkzaamheden.

In de regio

Ondernemers met gesloten verpakkingen met mondkapjes of wegwerpoveralls die deze kunnen missen, kunnen zich melden bij de ZLTO Informatielijn: (073) 217 33 33 of het formulier invullen via de website: www.zlto.nl/doneren.

ZLTO maakt een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van spullen bij zorgverleners

ZLTO maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van deze spullen bij zorgverleners in zijn regio. Uiteraard kunnen ondernemers ook aansluiten bij één van de andere initiatieven in zijn regio om deze materialen beschikbaar te stellen aan zorgverleners.

In tijden van nood

Dit is een gelegenheid om te laten zien waar de agrarische sector voor staat. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die agrarische ondernemers produceren, die mooie bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt in dat we er voor anderen zijn in tijden van nood.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer