MPS presenteert vernieuwd certificatieschema op Trade Fair

MPS, de organisatie die zich hard maakt voor het verduurzamen van de tuinbouwsector, presenteert het vernieuwde certificatieschema MPS-ABC tijdens de beurs Trade Fair in Naaldwijk. Het schema wordt eind dit jaar van kracht.

MPS+presenteert+vernieuwd+certificatieschema+op+Trade+Fair
© LLTB

Duurzaamheid is erg belangrijk. Om het certificaat MPS-ABC hierop beter te laten aansluiten, is het schema gewijzigd. Ook is de verbruiksregistratie van MPS-ABC vernieuwd. In de nieuwe registratieomgeving wordt het invoeren van het verbruik nog gemakkelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker.

Het opzetten van het teeltplan is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en het verbruik kan ook worden geregistreerd via de smartphone of tablet. Bijzonder in de aanpak van MPS is de persoonlijke service. Indien gewenst worden kwekers bijvoorbeeld geholpen met het opstarten van de registratie en er zijn instructievideo's beschikbaar.

Kleine kwekers

MPS is constant in gesprek met de sectorpartijen. Tijdens deze gesprekken komt naar voren dat met name kleine kwekers in de kosten vaak een drempel zien om voor het MPS-ABC-certificaat te gaan. MPS verstaat onder kleine kwekers: tot 2 hectare bedekt en tot 8 hectare onbedekt.

Om MPS-ABC toegankelijk te maken voor iedereen, zijn de prijzen verlaagd. Dit was mogelijk door het groeiende aantal deelnemers wereldwijd en doordat er in het afgelopen jaar verdere automatisering en efficiëntie in de werkprocessen heeft plaatsgevonden. MPS is actief op meer dan 5.000 productielocaties in 52 landen.


Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  13° / 9°
  90 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  80 %
 • Zondag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer