Triple+Dairy+verbindt+melkveehouder+met+actuele+kennis
Nieuws
© Twan Wiermans

Triple Dairy verbindt melkveehouder met actuele kennis

Triple Dairy is een nieuw kennisbedrijf met als partners Wageningen University & Research en de onderwijsgroep Aeres. Het bedrijf is opgezet op initiatief van Bles Dairies en gaat trainingen en cursussen aanbieden in de melkveehouderij, in Nederland en internationaal.

Het bedrijf is per 1 maart 2020 operationeel. Overheden, onderwijs, toeleveranciers en zuivelverwerkers kunnen gebruikmaken van advies- en projectmanagement en op maat gemaakte trainingen en cursussen. De samenwerking met de partners moet naar verwachting de komende maanden worden geformaliseerd.

Behoefte aan veilig voedsel

De initiatiefnemers stellen dat de behoefte aan kennis en innovatie groot is omdat er wereldwijd een toenemende behoefte is aan voldoende en veilig voedsel. Daarnaast staat de melkveehouderijsector voor grote uitdagingen. Niet alleen wat betreft de technische en financiële aspecten, ook de toenemende eisen op het gebied van klimaat en milieu vragen veel van de sector. Triple Dairy wil de benodigde kennis delen en vertalen naar de praktijk van de melkveehouderij.

Om tot grotere impact te komen, maakt Triple Dairy gebruik van een combinatie van 'distant learning' en 'learning on the job'. Zij verwachten dat het bereik groter wordt bij lagere kosten. Ook is de melkveehouder waar dan ook ter wereld in staat te leren van de aangeboden kennis en ervaring.

Dairy Campus

Triple Dairy opereert vanuit innovatiecentrum Dairy Campus in Leeuwarden. Cursussen en trainingen in Nederland worden in eerste instantie gegeven op Dairy Campus in Leeuwarden en Aeres Farms in Dronten, dicht bij het innovatie- en het praktijkonderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer