Ministers kiezen veertien nieuwe Regio Deals

Den Haag heeft veertien nieuwe Regio Deals geselecteerd waarvoor 180 miljoen euro opzij wordt gelegd.

Ministers+kiezen+veertien+nieuwe+Regio+Deals
© Han Reindsen

De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met een voorstel van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De veertien zijn gekozen uit 26 ingediende voorstellen. Tot de gehonoreerde regio's behoren onder andere Noord-Limburg (17,5 miljoen euro), Oost-Groningen (15 miljoen euro), Zuidoost-Friesland (15 miljoen euro), de Veluwe (12,5 miljoen euro), Noordoost-Brabant (10 miljoen euro), Rivierenland (7,5 miljoen euro) en Zeeuws-Vlaanderen (7,5 miljoen euro).

Financiële impuls

Met de financiële impuls slaan overheden, bedrijven, bewoners en betrokken maatschappelijke organisaties de handen ineen om regionale opgaven aan te pakken op een manier die past bij die regio. Het gaat dan veelal om het vergroten van de leefbaarheid en het benutten van economische kansen.


De nieuwe Regio Deals moeten nog verder worden uitgewerkt. Zo staat voor Noord-Limburg gezond voedsel produceren op de agenda, voor Zuidoost-Friesland de verdroging, de transitie in de varkenshouderij in Noordoost-Brabant en de verdroging van fruitgebieden in Rivierenland op het programma.

Eerdere overeenkomsten

Bij eerdere deals met andere regio's zijn ook land- en tuinbouwprojecten gesteund. Zo is kringlooplandbouw een onderdeel van de deal voor de Achterhoek en een proeftuin met plaats voor zeventig agrarische bedrijven van de overeenkomst voor de Foodvalley.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer