Bouw+Brighthouse+in+Venlo+officieel+gestart
Nieuws
© Mockus

Bouw Brighthouse in Venlo officieel gestart

De bouw van het Brighthouse op de Brightlands Campus Greenport Venlo is op woensdag 12 februari officieel gestart. Het gebouw biedt ruimte aan start-ups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten die zich op de campus willen vestigen of daar willen uitbreiden.

Volgens Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo, is deze uitbreiding hard nodig nu de bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren door de snelle groei en ontwikkeling van de campus nagenoeg vol zijn.

'Hierdoor moesten we tijdig voor nieuwe huisvestingsmogelijkheden zorgen', vertelt hij. 'We hebben hiervoor slim gebruikgemaakt van ervaringen bij Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, waar in 2019 twee Brighthouses in gebruik zijn genomen.'

Van Heugten stelt dat telkens opnieuw het wiel uitvinden niet innovatief is. 'Kopiëren betekent lagere kosten, minder kans op fouten en snellere bouw. Daardoor kunnen we al medio 2021 over dit gebouw beschikken en bedrijven en instellingen goede kantoor- en laboratoriumruimtes te huur aanbieden.' Het Brighthouse in Venlo wordt dan ook een kopie van de twee Brighthouses in Sittard-Geleen.

Volgende stap

Provincie Limburg en gemeente Venlo investeren ruim 18 miljoen euro in de nieuwbouw. 'In 2017 hebben we de ambitie uitgesproken om de Brightlands Campus Greenport Venlo uit te laten groeien tot 'place to be' voor innovaties in gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. De bouw van het Brighthouse is de volgende stap binnen die ontwikkeling', legt gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) van provincie Limburg uit.

'De komst van het Brighthouse laat zien dat ook het regionale bedrijfsleven de campus heeft omarmd en dat alle betrokken partijen het volste vertrouwen hebben dat deze mede de toekomst van Venlo en de regio gaat bepalen', zegt wethouder Erwin Boom van de gemeente Venlo.

Verbindende rol

'Voor de verbindende rol is het belangrijk dat er een nieuw onderzoekgebouw bij komt', stelt ook Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo. 'Op de campus komen bedrijven en kennisinstellingen samen. Zo ontstaan unieke kansen om gezamenlijk innovatie te versnellen in de gehele agrifoodketen, gericht op de behoefte van de consument.'

Volgens Goetgeluk versterkt dit de positie van de campus in de regio, met een EU-regionale en landelijke magneet voor onderzoek en innovatie voor bedrijven. 'We verwachten een stevige groei, in innovaties, R&D en aantal bedrijven.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer