Herenboeren stap verder in Assen

Stichting Herenboeren Assen wil op 1 november beginnen met boeren, mits voor die tijd minstens 150 coöperatieleden zijn ingeschreven.

Herenboeren+stap+verder+in+Assen
© Peter Smit

De organisatie heeft zicht op een pachtcontract voor 20 hectare landbouwgrond van de gemeente aan de noordrand van de stad bij Zeijen.Herenboeren Assen telt momenteel 120 leden. Nu een locatie is gevonden, denkt de organisatie snel meer leden te kunnen inschrijven.

Het project in Assen is dan de derde Herenboerderij in Nederland, naast de al gerealiseerde locaties in Gelderland (Loenen) en Noord-Brabant (Boxtel). In Groningen stad is inmiddels een initiatiefgroep gevormd.

Biologisch

Op de Herenboerderijen worden door een professionele boer gewassen geteeld en dieren gehouden. Het teeltplan wordt bepaald in samenspraak met de coöperatieleden. De producten worden niet biologisch gecertificeerd. Wel wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen.

Die leden nemen vervolgens de producten af. Zij betalen daarvoor naast een eenmalige toetredingsbijdrage van 2.000 euro een maandelijks abonnementsgeld van 10 euro per gezinslid. De gemeenteraad moet nog over de pachtovereenkomst beslissen. Het pachtcontract krijgt een looptijd van tien jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer