Boeren+gezocht+voor+LNV+Community
Nieuws
© Dirk Hol

Boeren gezocht voor LNV Community

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zoekt boeren die willen meedenken over het landbouwbeleid. Het departement wil ze verenigen in de LNV Community.

Er werd afgelopen jaar al een pilot gehouden, waar 150 veehouders aan deelnamen. Deze pilot was volgens LNV dusdanig succesvol, dat dit jaar plaats is voor driehonderd boeren. Behalve veehouders zoekt het ministerie nu ook akkerbouwers en tuinders.


De LNV Community is een besloten online onderzoekscommunity waar boeren een jaar lang met elkaar en met het ministerie in gesprek gaan. Leden van het platform denken elke maand mee over thema's die hen raken. In 2019 werd onder meer gesproken over de onderhandelingspositie van de boer, het benutten van kennis uit onderzoeksprojecten en het gebruik van reststromen.

Voorstellen en adviezen

De inbreng uit de community gebruikt het ministerie om voorstellen en adviezen van LNV beter te laten aansluiten op de praktijk. Boeren die interesse hebben, kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden via www.lnvcommunity.nl. Omdat het aantal plaatsen in de community beperkt is, stelt LNV uit alle aanmeldingen een zo divers mogelijke groep samen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
Meer weer