Eerste editie vakbeurs AgroTechniek Assen

De eerste editie van de nieuwe vakbeurs AgroTechniek Assen (ATA) is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december 2019 in Expo Assen. De beursvloer is volledig volgeboekt.

AgroTechniek Assen heeft de expositieruimte uitgebreid om het grotere aantal exposanten dan verwacht, alle nieuwkomers en de exposanten met grotere stands dan voorheen ruimte te bieden. Samen presenteren ze meer dan vierhonderd trekker- en machinemerken.Willem Bierema is - namens beursorganisatoren Fedecom en Libéma Beurzen en Evenementen - blij dat vertrouwde exposanten zich weer hebben ingeschreven. Ook dat er veel inschrijvingen zijn van bedrijven die voorheen niet zelf exposeerden op agrarische vakbeurzen in Noord-Nederland en dat bedrijven groter dan voorheen uitpakken met hun stand.

Fedecom-directeur Gerard Heerink: ‘Een toenemend aantal van onze 950 leden bieden we met de beurs in Assen een aanvullende service. Vanaf nu niet meer alleen de tweejaarlijkse nationale beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen voor fabrikanten en importeurs, maar nu ook dit regionaal beursconcept voor dealerbedrijven met hun werkgebied in de noordelijke regio.’


Trekker- en machinemerken

Alle grote trekkermerken zijn op AgroTechniek Assen aanwezig: John Deere, New Holland, Fendt, Case Steyr, Massey Ferguson, Deutz Fahr, Claas, Valtra, Zetor, Kubota en JCB. Aanbieders op gebied van aardappeltechniek zijn Grimme Asalift, Dewulf, AVR, Schouten, VHM, Ventri en Engie.

Veehouderijtechniek is te zien van de merken GEA de Boer, DSD, Delaval, SAC, Lely, Spinder en JOZ. De merken Stronga, Fliegl, Agroliner, Beco en VGM tonen zaken op gebied van landbouwtransport en voor grondbewerking zijn merken zoals Amazone, Kuhn, Kverneland, Vicon, Lemken, Farmax, Horsch en Imants van de partij.

Ook zijn er nieuwkomers, zoals Kverneland, Vlaming, Wingsprayer en Kaweco. Verder zijn er exposanten die grotere stands dan voorheen hebben, waaronder Boerenbox, Tjalma en Wasse.


Workshop digitalisering

Naast machines biedt ATA ook een inhoudelijk programma. Zo geeft loonwerkersvereniging Cumela samen met enkele bedrijven actief binnen de digitaliseringsmarkt een workshop voor loonbedrijven, over de stappen die zij kunnen maken om (nog) beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden die er op dit moment al zijn.

Hoe je taakkaarten maakt en zorgt voor een optimale uitvoering belicht Koen van Boheemen van Wageningen Plant Research Agrosysteemkunde/NPPL in praktische workshops. Alles over grip op grasgroeivoorspelling en grasopbrengst met remote sensing en sensoren komt aan bod in inloopseminars van Bert Philipsen van Wageningen Livestock Research.


Vakwedstrijd monteur

Naast de machines en het inhoudelijke programma huisvest ATA onder auspiciën van Fedecom ook de enige landelijk voorronde van Skills Heroes, de vakwedstrijden monteur mobiele werktuigen voor MBO-studenten. Vijftien studenten van de opleiding Monteur Mobiele Techniek strijden om vijf plaatsen in Skills The Finals. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen bij EuroSkill/WorldSkills.

AgroTechniek Assen is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december dagelijks open is van 10 tot 18 uur en op woensdagavond tot 22 uur. De beurs is in Expo Assen, naast het TT-circuit en voorheen de TT-hal. Een ticket kost aan de kassa 15 uur, online 12,50 euro en met een kortingskaart 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Dat geldt ook voor studenten via de onderwijsinstelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer