Sieplo presenteert twee nieuwe ruwvoermachines

Op Agritechnica in Hannover heeft Sieplo twee nieuwe voermachines gepresenteerd: de Sieplo-doseerbak en de Sieplo-ruwvoerverdeler.

De Sieplo-doseerbak is te gebruiken voor het eenvoudig verstrekken van verschillende ruwvoersoorten. De innovatieve Sieplo-ruwvoerverdeler is onder meer geschikt voor het verstrekken van ronde grasbalen.

De Sieplo-doseerbak, die ook al te zien was op RMV Hardenberg, is een oplossing voor veehouders die hun dieren snel en eenvoudig van losse producten willen voorzien. Bijzonder aan deze machine is het snelle en eenvoudige losproces. De grote horizontale losvijzel van 40 centimeter garandeert snel en secuur doseren. Dankzij de twee losdeuren kan er eenvoudig aan beide zijden van de voergang worden gedoseerd.

De doseerbak is, evenals alle andere Sieplo-machines, volledig vervaardigd uit rvs. Dat zorgt voor een lange levensduur en een laag eigengewicht. De doseerbak is leverbaar in een breedte van 120, 150, 180 en 210 centimeter en volumes van 900 tot 2.200 liter.

Ronde grasbalen

Naast de doseerbak presenteerde Sieplo ook het prototype van de innovatieve ruwvoerverdeler. Deze machine is bijzonder vanwege de mogelijkheid tot het verwerken van ronde grasbalen. Op de Agritechnica werd duidelijk dat de machine in een behoefte voorziet. Naast het verwerken van balen is de ruwvoerverdeler ook geschikt voor het verdelen van los gras, mais en andere ruwvoersoorten.

De machine, volledig uitgevoerd in rvs en voorzien van dubbelwerkende transportband, wordt in de komende maanden nog aan verschillende praktijktesten onderwerpen. Sieplo verwacht de ruwvoerdeler in de loop van 2020 grootschalig te kunnen uitrollen.

Mengdoseerbak

Behalve twee nieuwe machines, verraste Sieplo de beursbezoekers ook met een nieuwe laadoptie voor de mengdoseerbak in de vorm van een snijkam. Deze snijkam is ontwikkeld als eenvoudiger en goedkoper alternatief voor de Sieplo-kuilfrees.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer