ZLTO+en+POV%3A+gemengde+gevoelens
Nieuws
© John Claessens

ZLTO en POV: gemengde gevoelens

ZLTO en POV hebben gemengde gevoelens over de uitspraak van de rechter. Die besliste dat 67 activisten die in mei een varkensstal bezetten in Boxtel zijn veroordeeld tot een geldboete van 300 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

'Wij zijn blij dat de rechter heeft uitgesproken dat de activisten strafbare feiten hebben begaan', stelt Janus Scheepers, bestuurder van ZLTO. 'Daarbij viel de straf zelf ons niet mee.'

'De voorwaardelijke gevangenisstraf en proeftijd geeft wel een duidelijk signaal af dat de rechter dit type activisme niet goedkeurt. De stalbezetting heeft tot grote onrust geleid onder boerengezinnen. Daarom hadden wij het beter gevonden als de gevangenisstraf niet voorwaardelijk was geweest.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer