Duitse grondprijs verdubbelt in tien jaar tijd

De prijs van landbouwgrond in Duitsland is in de periode van 2009 tot 2018 meer dan verdubbeld. Dat meldt het Federaal Bureau voor de Statistiek in Duitsland.

Duitse+grondprijs+verdubbelt+in+tien+jaar+tijd
© Han Reindsen

De waargenomen scherpe stijgingen van de aankoopprijzen worden onder meer in de politieke discussie toegeschreven aan de aankopen van grond door niet-agrarische investeerders. De ontwikkeling varieert per deelstaat.

In Beieren stegen de inkoopprijzen voor bouwland en grasland van 2009 tot 2018 tot 2,6 keer, in Nedersaksen tot 2,4 keer, in Noord-Rijnland-Westfalen tot 2 keer, in Mecklenburg-Voor-Pommeren aan de 2,9 keer en in Saksen tot 2,7 keer.

Landbouwgrond

In Baden-Württemberg stegen ze minder sterk, namelijk tot 1,5 keer de waarden van 2009, in Hessen en Rijnland-Palts tot 1,4 keer. In Sleeswijk-Holstein stegen de aankoopprijzen voor landbouwgrond in 2018 tot 1,8 keer het niveau van 2009.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer