TV: Vuurwerk en boegeroep D66 en GroenLinks

Tjeerd de Groot van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks werden uitgefloten en uitgejouwd op het Malieveld in Den Haag. De boeren zijn het niet eens met de uitspraken die de Kamerleden deden en hebben gedaan.

Jesse Klaver: ‘U mag mij de rug toekeren, u mag de middelvinger naar mij opsteken, u hoeft het niet met mij eens te zijn. Ik zal altijd blijven vechten voor een agrarische sector die wel werkt. Er komen veranderingen aan die u gaan raken en dat is de enige waarheid.’

De uitspraken van Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren was de druppel die uiteindelijk tot het protest leidde. Hij deed zijn toespraak tussen het geschreeuw door. ‘Mijn verhaal is het eerlijke verhaal, laat je geen zand in de ogen strooien door mensen die je naar de mond praten. Van waardering kan de schoorsteen niet roken.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 14°
  70 %
 • Zondag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer