TV: Boeren massaal onderweg naar Den Haag

Grote groepen boeren zijn momenteel onderweg naar Den Haag. De meeste rijden in een lange stoet over de snelweg. Vanochtend verzamelden een groep boeren zich in Arnhem om daarna gezamenlijk verder te rijden. ‘Ik hoop dat we vlotjes door kunnen rijden’, zegt de Arnhemse organisator Mark Tilleman.

‘We zijn een beetje klaar met de overheid, het is regel op regel voor de landbouw’, roept een van de melkveehouders. ‘Schiphol mag uitbreiden en wij moeten steeds meer krimpen, eerst de fosfaat en nu komt stikstof er weer overheen.’

‘We willen graag over de snelweg’, zegt Erik Luijten uit Aalten. ‘We luisteren onderweg naar Radio 2 en daar roepen ze ook een beetje op om over de snelweg te rijden. We zijn al even onderweg maar we gaan zo mooi die kant op.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer