Toekomstbeelden+voor+natuurinclusieve+landbouw
Nieuws
© WUR

Toekomstbeelden voor natuurinclusieve landbouw

Wageningen University & Research (WUR) heeft diverse mogelijke toekomstbeelden van natuurinclusieve landbouw ontwikkeld, bedoeld als inspiratie voor de dialoog hierover met stakeholders.

De toekomstbeelden zijn ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en 27 september gepresenteerd via een webpagina.

De beelden schetsen hoe de toekomst eruit kan zien en zijn bedoeld als discussiemateriaal om samen met betrokkenen in regio's en in gebiedsprocessen een natuurinclusieve toekomst te verkennen. En daarnaast om keuzes en dilemma's in een gebied zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Gebieden

Er zijn toekomstbeelden ontwikkeld voor vijf verschillende gebieden: veenweidegebieden, zeekleigebieden, riviergebieden, zandgebieden grondgebonden en zandgebieden intensief.

Landbouw die de natuur als partner beschouwt, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van biodiversiteit en draagt bij aan de klimaatopgave, aldus de WUR. Dit type landbouw is ook weerbaarder voor klimaatverandering.

De toekomstbeelden zijn te zien op de webpagina Toekomstbeelden natuurinclusieve landbouw.

Meer informatie is te vinden in de bijbehorende brochure Mogelijke toekomstbeelden natuurinclusieve landbouw op de site van Wageningen University & Research.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer