Green+florist%2Dlabel+lijkt+verdacht+veel+op+Barometer+van+SMK
Nieuws
© Vidiphoto

Green florist-label lijkt verdacht veel op Barometer van SMK

Bloemisten, inkopers en consumenten zijn niet gebaat bij een tweede kopie van de Barometer Duurzame Bloemist, stelt Stichting Milieukeur (SMK).

Het bedrijf Topbloemen lanceerde deze week een nieuwe versie van het label Green florist shop. Het label is in eigen huis ontwikkeld. De organisatie stelt in een nieuwsbericht dat ze dat in overleg met SMK heeft gedaan. 'Dat is pertinent niet het geval', laat woordvoerder Wim Uljee weten aan Nieuwe Oogst.

'Het keurmerk 'Barometer Duurzame Bloemist' van SMK biedt de bloemisterijsector al vele jaren een onafhankelijke tool om te verduurzamen. Het geeft organisaties en consumenten die duurzaam inkopen de zekerheid dat de gecertificeerde 125 bloemisten serieus werken aan verduurzaming', vertelt de SMK-woordvoerder.

Plagiaat

Eerder dit jaar heeft Topbloemen een eerste versie van Green florist shop gepubliceerd. Die is op aandringen van SMK vanwege plagiaat ingetrokken. Het bleek een letterlijke kopie van de Barometer te zijn. De huidige versie van Green florist shop toont nog steeds opvallend veel gelijkenissen.

SMK onderzoekt nu of ook de tweede versie van het label inbreuk doet op zijn intellectuele eigendom. De stichting sluit niet uit dat dit kan resulteren in een juridische procedure.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer