Oudere+werknemer+dierhouderij+kan+korter+werken
Nieuws
© David Hilberink

Oudere werknemer dierhouderij kan korter werken

Oudere werknemers in de veehouderij kunnen korter werken. Dat is mogelijk door een seniorenregeling die Colland sinds kort aanbiedt.

Daarbij kan een werknemer 80 procent werken met behoud van 90 procent van het bruto loon en 90 procent pensioenopbouw. Colland is een sociale verzekeringsbank die wordt ondersteund door LTO. De seniorenregeling biedt fulltimers vier in plaats van vijf dagen werken. De werkgever wordt voor het loonverlies gecompenseerd middels een vergoeding vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Voor de werknemer betekent dit rust tussen het fysiek zware werk door en langer gezond en gemotiveerd werken. De werkgever krijgt zo ruimte voor kennisoverdracht van ervaren werknemers naar de volgende generatie. Werknemers kunnen gebruik maken van de seniorenregeling als zij tenminste vijf jaar achter elkaar minimaal 26 weken per jaar werkzaam zijn geweest in de sector Dierhouderij en 62 jaar of ouder zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer