LTO start muizenactie: boer zoekt pomp

LTO Noord regio Noord is op haar Facebookpagina de actie 'boer zoekt pomp' begonnen om zoveel mogelijk boeren aan het bevloeien te krijgen tegen de muizen. Het idee komt van beleidsmedewerker Roel Visser.

LTO+start+muizenactie%3A+boer+zoekt+pomp
© Tienke Wouda

'Boeren vragen ons hoe ze aan een pomp kunnen komen na de publiciteit over muizenschade van vorige week', geeft Visser aan. 'Mechanisatiebedrijven hebben een levertijd en de pompen die in regio Woudsend te huur zijn, zijn allemaal vergeven. Met deze Facebookactie willen we zoekers en eigenaren van pompen met elkaar in contact brengen.'

Lees ook: Run op pompen voor muizenbestrijding

De eerste contacten tussen boeren en eigenaren van pompen zijn inmiddels gelegd. Visser benadrukt dat LTO Noord geen partij is in de onderhandelingen en de afspraken die tussen aanbieders en vragers worden gemaakt. Vorige week riepen bestuurders van Wetterskip Fryslân, provincie en LTO Noord boeren op om zoveel mogelijk het land te bevloeien tegen de muizen.

20.000 hectare

Volgens schattingen van muizenexpert Niek Bosma van het waterschap heeft een kwart van het Friese Veenweidegebied, 20.000 hectare, muizenschade opgelopen. De schade kan sterk verminderen als boeren hun land onder water zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer