Calon+blij+met+brede+steun+pensioenakkoord
Nieuws
© Dirk Hol

Calon blij met brede steun pensioenakkoord

LTO Nederland is verheugd met de instemming van ten minste driekwart van de vakbondsleden van FNV en CNV. 'Het is belangrijk voor Nederland dat dit pensioenakkoord zo'n brede steun krijgt en nu uitgevoerd kan worden', aldus LTO-voorzitter Marc Calon.

Zaterdag 15 juni werd duidelijk dat na CNV ook het FNV instemt met het pensioenakkoord. Dinsdag stemt de vakbond VCP nog over het akkoord. Calon reageert: 'Het is een feestdag voor Nederland omdat werkgevers en werknemers in staat zijn gebleken zo'n ingewikkelde en belangrijke klus gezamenlijk te klaren in een sterk versplinterd politiek landschap.'

Belangrijke investeringen

Het kabinet heeft aanzienlijke middelen vrijgemaakt om de AOW-leeftijd minder snel te laten oplopen en om mensen met zwaar werk eerder te kunnen laten stoppen. Het nieuwe akkoord gaat meer uit van rendementen van de pensioenfondsen en minder van de rente.

Dit betekent dat minder snel en ook minder gekort hoeft te worden bij een lagere rente op de pensioenen. 'Dit zijn belangrijke investeringen in de sociale infrastructuur van Nederland. Met elkaar moeten we zorgen dat we onze economie concurrerend houden. Dat is ook voor de toekomst van de land- en tuinbouw van groot belang', zegt de voorzitter van LTO Nederland.

Het is een feestdag voor Nederland omdat werkgevers en werknemers in staat zijn gebleken zo'n belangrijke klus samen te klaren in een sterk versplinterd politiek landschap

Marc Calon, voorzitter LTO Nederland

Vertrouwen

Volgens Calon is een snelle en zorgvuldige uitvoering van de gemaakte afspraken van belang, zodat alle burgers snel de positieve effecten gaan merken. 'We hebben een goed akkoord voor een toekomstbestendig en evenwichtig pensioenstelsel. We geven burgers vertrouwen hoe we met de pensioenen en de oudedagsvoorziening omgaan en het stelsel wordt eerlijker, transparanter en persoonlijker.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer