Bijna+zeshonderd+meldingen+bij+schadeloket
Nieuws
© Anjo de Haan

Bijna zeshonderd meldingen bij schadeloket

Na de aardbeving bij Westerwijtwerd ontving de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) 593 aanvragen tot schadevergoeding. Die werden telefonisch of via de website ingediend. Het schadeloket kreeg tot 19 uur al 281 telefoontjes.

Er kwamen 25 meldingen van mogelijk acuut onveilige situatie (AOS) binnen. Die moeten binnen 48 uur onderzocht worden. Volgens de TCMG zijn bij de nu zeven bezochte adressen geen veiligheidsmaatregelen nodig.


De meeste schademeldingen kwamen uit de gemeente Groningen (294). Daarnaast kwamen veel meldingen uit Het Hogeland (109) en Loppersum (61). Ook uit de provincie Drenthe kwam een tiental schademeldingen. Het schadeloket blijft de komende dagen extra bemand en zal zondag ook geopend zijn om mensen te woord te staan.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer