Gouden Grutto voor Wes Korrel uit Amstelland

Melkveehouder Wes Korrel uit Ouderkerk aan den Amstel is maandag onderscheiden met de Gouden Grutto 2019. Hij ontving die waardering voor zijn inspanning om de weidevogels van het Amstelland te beschermen.

Gouden+Grutto+voor+Wes+Korrel+uit+Amstelland
© Eric Daams

Korrel kijkt daarbij verder dan zijn eigen bedrijf. Via verschillende bestuursfuncties die hij bekleedt, houdt Korrel het behoud van de weidevogels onder de rook van Amsterdam voortdurend op de agenda. Dat meldt Vogelbescherming Nederland, de organisatie die de prijs uitreikt.


Bovendien is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het 'Boeren van Amstel'-initiatief, waarbinnen boeren uit de streek weidevogelvriendelijke zuivel produceren. Zo was Korrel mede verantwoordelijk voor de inrichting van de melkfabriek, waarmee de Boeren van Amstel hun producten gereed maakten voor het zuivelschap.

Wisseltrofee

De Gouden Grutto is een jaarlijkse wisseltrofee voor boeren en ondernemers die zich inspannen voor een toekomst vol boerenlandvogels. Henk Pelleboer uit de Overijsselse polder Mastenbroek werd vorig jaar onderscheiden voor de manier waarop hij zijn 'Red de rijke weide kaas' maakt.

Amstelland timmert aan de weg als het gaat om verduurzaming van de zuivelketen en de bescherming van weidevogels. De melkpakken van Boeren van Amstel staan sinds kort in de schappen van de Amsterdamse Marqt filialen en worden via groothandel 'De Kweker' verspreid in de hoofdstedelijke horeca. Op 16 mei is in het gebied een Rijke Weidevogelboulevard geopend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer