Politie+be%C3%ABindigt+varkensstalbezetting
Nieuws
© John Claessens

Politie beëindigt varkensstalbezetting

Politie Oost-Brabant heeft de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel door dierenactivisten rond 22 uur maandag beëindigd. Daarbij zijn enkele tientallen demonstranten gearresteerd.

Sinds het begin van de middag hielden ongeveer tweehonderd activisten de boerderij bezet. Ongeveer de helft van de extremisten bevond zich in de stal en maakte daar filmpjes. Activisten die niet wilden vertrekken of die zich niet konden legitimeren, werden gearresteerd.


De gegevens van de andere activisten werden genoteerd. Het Openbaar Ministerie beslist nu wat er gaat gebeuren met de mensen die zijn aangehouden en van wie gegevens zijn genoteerd. Tegen middernacht waren alle activisten van het bedrijf verwijderd.

Kritiek

Op sociale media is er veel kritiek op het late ingrijpen door de politie. In de loop van de avond kwamen er steeds meer buurtbewoners en boeren naar de plek toe om de boer te steunen. Er werden ook enkele auto's van activisten omver geduwd, in de greppel. De burgemeester van Boxtel noemt het binnendringen in het bedrijf op Twitter onacceptabel. Na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie werd de bezetting beëindigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer