Proeven+met+natte+teelten+Ankeveen
Nieuws
© Marjolein van Woerkom

Proeven met natte teelten Ankeveen

Waternet werkt in Ankeveen-Buiten aan de voorbereidingen voor proeven met natte teelten. Over een oppervlakte van 5 hectare worden diverse bassins aangelegd die dienen als proefpercelen voor de teelt van onder meer lisdodde, riet en veenmos.

Doel van het project 'Natte teelten bij de boer' is om alternatieve productiemethoden te vinden die een bijdrage leveren aan het beperken van de bodemdaling en CO2-uitstoot. De proeven hebben een looptijd van vijf jaar, met een mogelijke verlenging van een of twee jaar. De kosten zijn geraamd op 70.000 euro. Een deel van de bassins is afgegraven om te worden gevuld met bagger die dient als leeflaag voor de gewassen.

De proeven vinden plaats op een pachtperceel van melkveehouder Wilko Kemp, die de nieuwe teelt ook gaat begeleiden. Het project maak deel uit van het Veenweiden Innovatiecentrum en wordt mede ondersteund door de provincie Noord-Holland, die ook meewerkt aan de proefvelden in Nauerna in het kader van Innovatie Programma Veen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer