Tiny+Wismeijer+Vrouw+van+Nu+2013
© Nieuwe Oogst

Tiny Wismeijer Vrouw van Nu 2013

Tiny Wismeijer uit De Bilt is door Vrouwen van Nu uitgeroepen tot Vrouw van Nu 2013. Wismeijer is voorzitter van LTO Noord Vrouw en Bedrijf Utrecht.

Wismeijer is al jaren actief binnen Vrouwen van Nu en Agriterra. Ze is een van de ambassadeurs voor het project ‘We won’t accept hunger’. Vorig jaar is zij namens LTO Noord voor dit project naar Oeganda geweest, waar diverse vrouwengroepen zijn bezocht.

De onderneemster geeft ook inleidingen over de positie van boerinnen in Afrika. 'Door vrouwen grondrechten te geven, is een land als Oeganda beter in staat om er voor te zorgen dat er voedsel op het platteland blijft', ervaart Wismeijer.

Meedenken

In haar bestuurlijke werk heeft Wismeijer altijd de aandacht gehad voor vrouwen wereldwijd. 'Het is belangrijk om de ontwikkeling op het platteland in Afrika te ondersteunen', vertelt Wismeijer. 'Wat is er bij jullie mogelijk met onze kennis? Niet door te zeggen hoe het moet, maar door mee te denken met de vrouwen in Afrika.'

Wismeijer heeft samen met haar man, dochter en schoonzoon een jongveeopfokbedrijf in De Bilt. Daarnaast hebben zij een zorgboerderij, Landwinkel, verkopen zij streekproducten en vlees van eigen vee aan huis en verzorgen ze educatie voor scholen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer