Eerste komkommers van 2018 geoogst

De eerste komkommers van dit jaar worden momenteel geoogst. Volgens teler Herman Luimes in het Drentse Erica staat het gewas er prima bij, maar is de oogst later door een matige januari maand.

'Er was dertig procent minder licht. Tot nu toe hebben we 2500 joules minder. In een week heb je ongeveer 2500 joules in een goede week. We missen gewoon een week licht. Dus dat is gewoon behoorlijk.'

Luimes teelt de komkommer twee keer per jaar aan de hoge draad in combinatie met belichting. 'Vooral omdat ons seizoen gewoon vlakker is nu. Ik kan makkelijker het jaar rond personeel aan het werk houden. Ten tweede is de kostprijs lager, dus er zit een verdienmodel aan. En het teeltsysteem wat ik heb met hoge draad gaat ook veel makkelijker met belichting.'

Afzetmarkt

Duitsland is de grootste afzetmarkt oor Luimes en de prijs is goed. 'In Spanje is het matig weer en dat is in deze tijd van het jaar de grootste concurrent. Dus we beginnen nu met goede prijzen en hopelijk houdt het lang stand.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer