Boerin+wil+met+voorkeurstemmen+Provinciale+Staten+in
Nieuws
© Eigen Foto

Boerin wil met voorkeurstemmen Provinciale Staten in

Karin van der Toorn is maandagavond haar campagne gestart om als boerin met voorkeurstemmen in de Provinciale Staten van Overijssel te komen. Ze deed dat tijdens de jaarlijkse seminar van LTO Noord Salland en Rabobank Salland in Raalte.

Van der Toorn is melkvee- en varkenshoudster in Wijhe. De aanwezigen tijdens het seminar konden de speciaal voor haar gemaakte groene kaas proeven. CDA-groen welteverstaan, want voor die partij staat ze op plek veertien van de kandidatenlijst. Het CDA heeft op dit moment elf Statenleden in Overijssel en twee gedeputeerden. Het is daarmee de grootste partij in de Provinciale Staten van Overijssel.

Ze start de voorkeurscampagne, omdat de veertiende plaats geen garantie is om een plek te verwerven in de Overijsselse Staten. Om een plek te krijgen, moet ze minimaal drieduizend voorkeursstemmen halen. Van der Toorn is actief voor Salland Boert en eet Bewust en eerder bij LTO Noord Salland.

Agrarische sector

Van der Toorn wil zich inzetten voor een toekomstbestendige landbouw in Overijssel. 'Ik vind het belangrijk dat er voor jongeren perspectief is om boer te worden en te kunnen blijven. De provincie kan daar een faciliterende rol in spelen. Daar wil ik mij in ieder geval hard voor maken.' Verder is de landbouw in Overijssel in haar ogen heel divers: van biologisch tot gangbaar en van kleine tot grote bedrijven. 'Dat moeten we zien te behouden en versterken. Ook daar kan de provincie een rol in spelen.'

© Eigen foto

Volgens Van der Toorn wordt het belang van de provincie voor de landbouw nog wel eens onderschat. 'De provincie heeft een belangrijke rol in ruimtelijke ordening, maar ook in de energietransitie, asbestvervanging, vrijkomende agrarische bebouwing en faunabeleid.'

Boerengeluid

De boerin vindt het belangrijk dat ook het boerengeluid in het Provinciehuis wordt gehoord. 'Op dit moment staat er geen enkele boer of tuinder op een verkiesbare plaats voor de verkiezingen van Provinciale Staten in Overijssel. Bij geen enkele partij. Dat is ook de reden dat ik de voorkeurscampagne ben gestart. Als er besluiten worden genomen voor de agrarische sector, is het ook van belang dat het geluid van de sector wordt gehoord.'

Ze heeft zelf bewust voor het CDA gekozen. 'De partij heeft de agrarische sector altijd een warm hart toegedragen. Maar ook andere kenmerken van het CDA vind ik belangrijk. Het omzien naar elkaar, opkomen voor zwakkeren, noaberschap. Er is veel polarisatie in de samenleving. Het CDA is een partij die staat voor verbinding.'

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer