Geld voor schoner water in Delfland

Gemeenten, particulieren, boeren, tuinders en natuurbeheerorganisaties kunnen bij Hoogheemraadschap van Delfland een stimuleringsbijdrage aanvragen om de ecologische waterkwaliteit te verbeteren.

De stimuleringsmaatregel 'Lokaal water Delfland' betreft maatregelen die de waterkwaliteit verbeteren binnen het beheergebied van Delfland. Op 18 december 2018 organiseert het waterschap een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. De regeling loopt van 1 januari 2019 tot 31 december 2019. Er is in totaal een bedrag beschikbaar van 400.000 euro.

• Lees ook: Water rond kassen Bleiswijk onder de loep

De maatregelen moeten uitgevoerd zijn voor 31 december 2021. Voorbeelden zijn de aanleg van een natuurvriendelijke oever of een natuurvriendelijke (her)inrichting van een bestaande oever. Het gaat daarbij om initiatieven in kleine wateren, de zogeheten lokale wateren, die meestal in woonwijken liggen, tussen weilanden en kassen of onderdeel zijn van een natuur- of recreatiegebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer