Proces+veehouderijbeleid+Brabant+loopt+vertraging+op
Nieuws
© Twan Wiermans

Proces veehouderijbeleid Brabant loopt vertraging op

Provincie Noord-Brabant heeft rechtbank Oost-Brabant verzocht de procedure die ZLTO tegen haar heeft aangespannen vanwege Verordening natuurbescherming door te verwijzen naar rechtbank Den Haag.

Het gaat om de dagvaarding tegen de nieuwe provinciale Verordening natuurbescherming die op 7 juli 2017 is aangenomen. De provincie is van mening dat de procedure beter behandeld kan worden door de rechtbank in Den Haag. Die behandelt ook de rechtszaak van de POV tegen het nieuwe provinciale veehouderijbeleid. De provincie vindt het efficiënter beide procedures onder te brengen bij dezelfde rechtbank.

• Lees ook: ZLTO: strijd én overleg met provincie

ZLTO is tegen het verzoek in verweer gegaan. Ze vreest dat een verwijzing van de procedure naar een andere rechtbank de zaak zal vertragen. Voordat de discussie over de dagvaarding plaats kan vinden, moet de rechter oordelen of de procedure door de rechtbank in Oost-Brabant of in Den Haag zal worden behandeld.

Naar verwachting kan het enkele weken duren voordat de rechter hierover uitspraak doet. De uiteindelijke uitspraak in de rechtszaak tegen de provincie volgt op zijn vroegst over enkele maanden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer