Derde keer stalbrand bij veehouderij Werkhoven

Bij een veehouderij in het Utrechtse Werkhoven is in de nacht van zaterdag op zondag voor de derde keer in korte tijd brand uitgebroken. Daarbij is een stal volledig verwoest. Ongeveer vijftig koeien zijn omgekomen.

Derde+keer+stalbrand+bij+veehouderij+Werkhoven
© Pixabay

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het woonhuis en liet de stal gecontroleerd uitbranden. Het nablussen heeft tot maandagochtend vroeg geduurd.

Op dezelfde locatie ging eind vorige maand ook een stal met koeien in vlammen op. Daarbij kwam een aantal dieren om het leven. Diezelfde week was ook al een keer brand uitgebroken in een van de loodsen. Toen kon de veehouder op tijd zijn koeien redden.

• Lees ook: Tweede brand bij veehouder in Werkhoven

Camerabeelden

Volgens de veehouder zijn de branden aangestoken. Hij zegt dat hij meermalen is bedreigd. De politie onderzoekt de branden en vraagt omwonenden camerabeelden aan te leveren. Ook een andere brand in het nabijgelegen 't Goy vorige maand wordt bij dat onderzoek betrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer