Ook in 2019 subsidie op automatisch voeren

Jonge boeren tot 41 jaar kunnen aanspraak maken op 10.000 tot 20.000 euro subsidie als ze een automatisch voersysteem aanschaffen, zeer waarschijnlijk ook in 2019.

Er zijn geen aanwijzingen dat deze investering bij de openstelling dit jaar, vanaf 3 december 2018 tot en met 8 februari 2019, niet weer subsidiabel wordt gesteld. Dit meldt Alfa Accountants. Het automatisch ruwvoersysteem, ongeacht welk merk, is opgenomen op de investeringslijst POP3-subsidie Jonge landbouwers. Aanvragen worden door de provincies behandeld.

Er gelden voor deze investering ook fiscaal voordelige MIA- en Vamil-regelingen in 2018. Het betreft 27 procent milieu-investeringsaftrek en 75 procent vrije afschrijving milieu-investeringen. Drie maanden na het aangaan van investeringsverplichtingen moet dit worden gemeld bij RVO.nl.

Robotmelken

Vergeleken met de vierduizend melkveebedrijven in Nederland waar inmiddels automatisch wordt gemolken, blijft automatisering van het voeren ver achter. In verband hiermee hield Lely afgelopen donderdag 25 oktober open dagen bij gebruikers door heel Nederland.

Ook Rik Lagendijk (foto) in het Brabantse Diessen hield open dag op zijn melkveebedrijf, waar meer dan tweehonderd koeien automatisch worden gemolken in een emissiearme vrijloopstal met proefstalstatus. Deze stal werd in 2015 gebouwd. Lagendijk hoopt dat hij wordt aangemerkt als knelgeval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer