Twee+nesten+Aziatische+hoornaar+vernietigd
Nieuws
© bijenclub.nl

Twee nesten Aziatische hoornaar vernietigd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar tot dusver twee nesten van Aziatische hoornaars vernietigd. In totaal zijn er drie meldingen bij de NVWA binnengekomen.

In 2017 werd het eerste nest in Nederland gevonden. Het insect heeft zich al gevestigd in België. Het eerste nest werd gevonden in het Zeeuwse Sluis. Het tweede nest zat in Spijkenisse in Zuid-Holland. De derde waarneming was ook in Zeeland, maar daar werd geen nest gevonden. Het ging om Aziatische hoornaars in een bijenkast.

De nesten die zijn gevonden, bevonden zich hoog in bomen, waardoor ze vanaf de grond niet te zien zijn. De bestrijders hebben drones ingezet om te achterhalen waar de nesten precies zaten. De Aziatische hoornaar is een invasieve soort die honingbijen eet, waardoor het insect een bedreiging vormt voor het Nederlandse ecosysteem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer