Sector+start+promotiesite+buitenrozen
Nieuws
© Twan Wiermans

Sector start promotiesite buitenrozen

De rozensector heeft deze week de promotiewebsite roses4gardens.com gelanceerd. De site biedt informatie over het gebuik van rozen in tuinen en openbaar groen.

In navolging van Perennial Power voor vaste planten, is Roses4Gardens het promotieorgaan voor buitenrozen, met als doel via internationale promotie het gebruik van rozen te stimuleren. Op het consumentendeel is de boodschap dat de roos een sieraad voor iedere tuin is. Ook het feit dat geen enkele andere plant zo divers is als de roos wordt benadrukt. Op het deel voor de zakenmarkt staan de positieve eigenschappen van rozen in de openbare ruimte op een rij.

Initatiefnemers

De promotie van rozen is een activiteit van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen. iBulb is de uitvoerder en deelname is vrijwillig. Op dit moment nemen 24 bedrijven deel, zowel kwekers als veredelaars. De deelnemers zijn op de nieuwe site te vinden met links naar de bedrijven.

Ander onderdeel van het promotieplan is het jaarlijks plaatsen van nieuwe sfeerbeelden van rozen in de beeldbank. 'De nieuwe website vormt de basis van alle activiteiten en wordt continu aangevuld met informatie', aldus de initiatiefnemers. De site is beschikbaar in vier taalversies: Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer