Denen+goedkoper+uit+met+Nederlands+nertsenvoer
Nieuws
© VidiPhoto

Denen goedkoper uit met Nederlands nertsenvoer

Nertsenfokkers in Denemarken kunnen veel geld besparen door het voer voor de nertsen in Nederland te kopen. Volgens eigen zeggen bespaart nertsenfokker Peter Ølgaard meer dan 800 euro op voer en 200 euro op belastingen per dag.

De prijs voor Deens voer komt neer op 17 euro per pels, waarmee het de grootste kostenpost is voor een nertsenfokker. In Nederland is de prijs voor voer die benodigd is om uiteindelijk een pels te produceren ongeveer 11 euro.

Dit levert voor Ølgaard per jaar een besparing op van meer dan 200.000 euro, op zijn in totaal 35.000 geproduceerde pelzen.

Andere kwaliteit

Volgens directeur Birger Primdahl van Dansk Pelsdyrfoder zit er minder energie en eiwit in het voer uit Nederland. Dat werkt door in de kwaliteit van de pels. Op den duur werkt dat ook door in de opbrengstprijs van de pelzen, waarschuwt Primdahl. 'Als Ølgaard doorgaat Nederlands voer te gebruiken, zal hij uiteindelijk kortere pelzen van lagere kwaliteit krijgen.'

Dansk Pelsdyrfoder is een Deense pelsdiervoercoöperatie die volledig in eigendom is van veertien pelsdiervoerproducenten die gezamenlijk 99 procent van het pelsdiervoer in Denemarken produceren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer