Meer cameratoezicht in slachthuizen

Minister Carola Schouten (Landbouw) wil dat meer slachthuizen cameratoezicht krijgen, zodat inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen meekijken of dieren er fatsoenlijk worden behandeld. Maar dat gebeurt voorlopig alleen nog op vrijwillige basis, aldus de bewindsvrouw.

Meer+cameratoezicht+in+slachthuizen
© Twan Wiermans

Donderdag debatteerde de Tweede Kamer over de misstanden in slachthuizen die recent aan het licht kwamen. Schouten zegt dat er al een proef loopt met cameratoezicht bij drie slachthuizen. Dat aantal kan volgens de minister vrij eenvoudig worden uitgebreid. In veel gevallen hangen er namelijk al camera's, maar staan die niet doorgeschakeld naar de NVWA. Volgens de minister zou het een uitgelezen kans zijn voor bedrijven om te laten zien dat zij niets te verbergen hebben.

Schouten vindt het nog te vroeg om te spreken over verplicht cameratoezicht. Ze wil eerst de uitkomsten van het genoemde experiment afwachten. De minister laat verder weten dat zij slachthuizen waar dieren worden mishandeld, strenger wil straffen. De boetes gaan omhoog en de drempel om bedrijven te sluiten juist omlaag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer