Agri meets Design

Na een week vakantie pakken we de draad weer op. Toen we weggingen, had het geregend en tijdens onze vakantie waren er nog een paar buien. Dan kom je terug in een groen landschap. De beregening heeft effect gehad. De grasmat ziet er goed uit en de groei zit er weer in.

Agri+meets+Design
© Mike Schellart

Direct vliegen de datumprikkers me weer om de oren. Overleg zus, vergadering zo, de agenda vult zich razendsnel. Dat is dus niet veranderd. Daar kan ik over klagen, maar ik wil het ook zelf.

En dan komt er soms iets leuks op mijn pad. Zo ben ik benaderd om mee te doen met Agri meets Design. Dat is een project dat in Zuid-Nederland al een paar jaar loopt. Daarbij wordt getracht om vraagstukken uit de agrarische sector te koppelen aan kunstenaars of ontwerpers of mensen die zich bezighouden met vormgeving (design dus).

Wat me precies te wachten staat, weet ik nog niet. Dat gaan we meemaken. Op de website van Agri meets Design heb ik een paar leuke projecten gezien. En ik houd wel van een nieuwe ontwikkeling.

Ik ben toch geen boer geworden om mooie verhalen te vertellen, maar om met koeien te werken

Rudie Freriks, melkveehouder in Luttenberg

Je krijgt mensen over de vloer die vanuit een heel andere wereld naar je bedrijf kijken. Er worden je vragen gesteld waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet. Waar loop je tegenaan en welke vraagstukken heb je over je bedrijf? Zaken die voor mij vanzelfsprekend zijn, worden even ter discussie gesteld. Het helpt in elk geval tegen bedrijfsblindheid.

Al pratend over welke zaken me bezighouden richting de toekomst van het bedrijf kwamen we uit op de maatschappelijke waardering. Als landbouw gaan we in discussies snel in de verdediging en we gaan ook snel de techniek in. We willen met een overvloed aan cijfers laten zien dat we tot de top van de wereld horen.

Die kant van het verhaal hebben we voor elkaar. Maar daarmee heb je richting samenleving nog niet het goede beeld neergezet. En beeldvorming is belangrijk.


Maar hoe moet dat dan? En waarom moet dat eigenlijk? Ik ben toch geen boer geworden om mooie verhalen te vertellen, maar om met koeien te werken. En is er ook geld mee te verdienen? Of moet dat ook allemaal maar even gebeuren naast al het andere werk? Op dat soort vragen hoop ik een antwoord te vinden. En buitenstaanders zien dat soms beter dan jezelf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer