PvdD+Groningen+wil+biologische+pachtgronden
Nieuws
© Koos v.d. Spek

PvdD Groningen wil biologische pachtgronden

Partij voor de Dieren wil dat alle gronden die opnieuw door provincie Groningen worden verpacht natuurinclusief of biologisch worden. Dat geeft ze aan in Statenvragen.

Volgens de partij heeft provincie Groningen als koploper voor een duurzaam platteland een voorbeeldfunctie wanneer het gaat over duurzaam en natuurinclusief gebruik van landbouwgrond dat in bezit is van de provincie. Ze vindt dat de provincie de gronden alleen moet verpachten aan een boer die bereid is om dat land biologisch of natuurinclusief te bewerken.

De Partij voor de Dieren vindt dat het noodzakelijk zou moeten zijn om de pachtprijs van de grond ondergeschikt te maken aan het natuurinclusief kunnen bewerken van de grond door de pachten.

De partij vraagt zich af in hoeverre economische motieven een rol spelen bij de selectie van pachters op dit moment. 'Wordt er bij de selectie van pachters volgens u voldoende gekeken naar de mate waarin een pachter kan voldoen aan de principes van natuurinclusieve en biologische landbouw?', vraagt Statenlid Ankie Voerman.

De partij vindt dat de provincie moet kiezen voor een lagere pachtprijs met strikte eisen richting natuurinclusief.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
 • Zondag
  27° / 18°
  10 %
Meer weer