Droogte+zorgt+voor+dahliatekort+wagenbouwers
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Droogte zorgt voor dahliatekort wagenbouwers

Vanwege de droogte in de zomermaanden kampt het corso in Eelde met een dahliatekort van tweehonderdduizend stuks. 'Dat vraagt om inventiviteit', geeft voorzitter Niek Hooijman van de bloemencommissie aan.

Het bloemencorso in Eelde staat 1 en 2 september op het programma. Hooijman geeft in de Volkskrant aan dat veel corsowijken hun heil in andere decoratie zoeken. De praalwagens in Eelde worden gemaakt door zestien wijken. Die hebben allemaal hun eigen bloemenveld.

'Wie toevallig op een hoge zandrug zit, heeft pech', weet Hooijman. Er kunnen wel dahlia's worden bijgekocht, maar dat is een prijzige aangelegenheid.

Sint-Jansklooster

Niet alleen in Eelde baarde het dahliatekort de wagenbouwers zorgen. Ook in Sint-Jansklooster was het aanbod minder dan normaal, dat geldt ook voor onder meer Winterswijk. In Zundert, met 7,5 miljoen bloemen 's werelds grootste bloemencorso, spreken ze vooralsnog niet over een schaarste voor de rondgang in het eerste weekend van september.

© Gertjan van der Wal

Traditioneel fungeert de Brabantse plaats als voorraadschuur voor andere corso's. Vollenhoven komt vandaag en morgen inslaan voor het corso van zaterdag.' Zundert wordt gezien als sluitpost, maar wij kunnen deze week niet alles leveren', stelt voorzitter Ludo Gommers van de bloemencommissie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  33° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 14°
  10 %
Meer weer