Varend+Corso+trekt+550%2E000+toeschouwers
Nieuws
© Varend Corso Westland

Varend Corso trekt 550.000 toeschouwers

Naar schatting 550.000 toeschouwers zagen afgelopen weekeinde het Varend Corso Westland aan zich voorbij varen. Dat heeft de organisatie van het driedaagse corso bekendgemaakt.

De stoet van ruim veertig boten, versierd met producten uit Westlandse kassen, voer drie dagen door vaarten en kanalen in het Westland, Midden-Delfland en enkele omliggende gebieden. Het corso vond voor de 21ste keer plaats en de organisatie sprak van een fenomenale editie. Het thema dit jaar was 'Helemaal Hollands'.

Net als voorgaande jaren werden er prijzen uitgereikt aan de mooist versierde boten. De corsoboot van Hoek van Holland sleepte met 'de familie Flodder' de publieksprijs binnen. Zaterdagavond mochten zij al de eerste prijs voor niet-commerciële corsoboten in ontvangst nemen.

De Gouden Eeuw

De Delftse corsoboot, 'De Gouden Eeuw' werd bij de commerciële vaartuigen tot winnaar gekroond. De originaliteitsprijs ging naar Een ander Westlands kissie van Wim Zwinkels. De bindersprijs bleek een prooi voor Maaike van den Burg en Nely de Bruin en de figuratieprijs was voor de jeugdboot '50 tinten Amsterdam'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer