Overijssels actieplan voor weide- en akkervogels

Provincie Overijssel heeft een actieplan voor weide- en akkervogels opgesteld. Volgens de provincie is dat nodig omdat het niet goed gaat met veel soorten weidevogels, zoals de grutto.

Overijssels+actieplan+voor+weide%2D+en+akkervogels
© Ruud Ploeg

Met het actieplan wil de provincie de weidevogelstand in ieder geval op het huidige niveau houden in natuur- en landbouwgebieden. De agrarische collectieven gaan voor het behoud van de weidevogels hun natuurbeheer intensiveren en uitbreiden. Voor het actieplan Weide- en Akkervogels is tot en met 2020 2,4 miljoen euro extra beschikbaar. Dit geld komt van het Rijk.

Agrarisch natuurbeheer

Het actieplan is opgesteld in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van de Collectieven agrarisch natuurbeheer, de natuurbeschermingsorganisaties, de Faunabeheereenheid en de coördinator vrijwillige weidevogelbescherming. De agrarische collectieven gaan nog meer bloemrijke graslanden en natuurvriendelijke aanleggen en inrichten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer