Scouting+Rhenova+winnaar+Nestenbattle
Nieuws
© Slimme Vogels

Scouting Rhenova winnaar Nestenbattle

De landelijke Nestenbattle van 'Slimme Vogels' is gewonnen door scouting Rhenova. Zaterdag 30 juni ontvingen de scoutingleden in De Meern de prijs en bijbehorende geldprijs.


In mei bouwden de scouts uit De Meern een manshoog vogelnest op het land van melkveehouder Jeroen van Wijk in Odijk. Het doel van de wedstrijd is aandacht vragen voor de inspanningen voor erf-, akker- en weidevogels.

Melkveehouder Jeroen van Wijk over wedstrijd: 'Op mijn bedrijf ben ik actief voor boerenvogels. Die horen hier net zo thuis als mijn koeien. Met deze Nestenbattle wil ik aan iedereen laten zien dat wij een thuis bieden aan boerenvogels en zorg dragen voor de biodiversiteit'.

Slimme Vogels

Met de campagne 'Thuis voor boerenvogels' vraagt Slimme Vogels aandacht voor boerenvogels in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Slimme Vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer