Veel+boeren+zitten+psychisch+in+de+knel
Nieuws
© Koos van der Spek

Veel boeren zitten psychisch in de knel

Veel boeren zijn neerslachtig en liggen wakker van hun bedrijf. De hulp aan die groep schiet tekort, blijkt uit de peiling De Staat van de Boer van Trouw.

Boerenorganisaties en het ministerie van LNV willen daarom een betere opvang van boeren die psychisch in de knel komen. LTO Nederland en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) werken samen met het ministerie aan een plan daarvoor.

• Lees ook: Boeren noemen vergroening oplossing voor platteland

Uit de peiling De Staat van de Boer, die Trouw deed onder bijna 2.300 agrarische ondernemers, blijkt dat meer dan de helft van de boeren wel eens een tijd neerslachtig is geweest vanwege zijn bedrijf. Bijna de helft ligt geregeld wakker van zorgen over de toekomst. 'De kennis over hulp aan boeren is gefragmenteerd', aldus Jeanette van de Ven, bestuurder van LTO Nederland. De hulpverlening moet worden gestroomlijnd, zegt ze.

• Lees ook: LTO Nederland ondersteunt Nationaal Landbouwdebat

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer