AOC+Oost+en+Groene+Welle+fuseren
Nieuws
© APA FOTO SJEF PRINS

AOC Oost en Groene Welle fuseren

AOC Oost en Groene Welle gaan vanaf het nieuwe schooljaar samen verder als één nieuwe onderwijsorganisatie.


Met deze stap versterken AOC Oost en Groene Welle het groene onderwijs in de regio Oost-Nederland. Verder spelen ze in op demografische ontwikkelingen in de regio, geven de onderwijsinstellingen aan.

Groene Welle en AOC Oost bieden beide voortgezet onderwijs, mbo en volwassenenonderwijs in de groene sector aan zo'n zevenduizend leerlingen en studenten. In totaal werken er bij beide instellingen ruim 750 medewerkers.

Juridisch sluitstuk

Door de fusie kunnen investeringen samen worden opgepakt, zodat bijvoorbeeld leerlingen en studenten gebruik kunnen blijven maken van moderne praktijkruimtes. De fusie is een logisch juridisch sluitstuk van een jarenlange intensieve samenwerking van beide scholen.

Het geeft concreet invulling aan het Bestuursakkoord OCW - MBO-Raad, stellen de scholen. Hierin is afgesproken dat onderwijsinstellingen afspraken maken met samenwerkingspartners om het onderwijs beter, toegankelijker en efficiënter te maken.

Nieuwe naam en huisstijl

De fusie wordt vanaf het nieuwe schooljaar echt zichtbaar. Dan verandert de naam en wordt het vmbo (inclusief Het Groene Lyceum) op de huidige zes locaties aangeboden onder de naam zone.school. Alle mbo-opleidingen worden vanaf het nieuwe schooljaar ondergebracht bij zone.college. De overkoepelende organisatie zal educatie.zone heten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer