Utrechts+Landschap+wil+500+hectare+natuur+erbij
Nieuws
© Koen van Wijk

Utrechts Landschap wil 500 hectare natuur erbij

Natuurbeschermingsorganisatie Utrechts Landschap wil in de periode 2018-2023 het eigen natuur- en erfgoednetwerk uitbreiden met 500 hectare. Daarvoor zoekt de organisatie onder meer in de Groene Contouren.

Dat valt te lezen in het nieuwe beleidsplan voor de komende vijf jaar dat het Utrechts Landschap vrijdag presenteerde. 'We dragen bij aan de afronding van het Natuur Netwerk Nederland en onderzoeken samenwerking in het veenweidegebied, waar we kansen voor natuur zien', licht directeur-rentmeester Saskia van Dockum toe.

Andere speerpunten zijn het bewaken van de balans tussen beschermen en beleven in een drukke provincie, verder vergroten van de achterban en het actief betrekken van de Utrechtse samenleving.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer