Minister+Kaag+wil+gezamenlijke+EU%2Ddeal+met+VS
Nieuws
© Dirk Hol

Minister Kaag wil gezamenlijke EU-deal met VS

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil samen met de EU optrekken in het handelsconflict met de Verenigde Staten. Ze is geen voorstander van specifieke deals voor Nederlandse sectoren.

Dat zei de minister afgelopen week in een algemeen overleg met de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens het Kameroverleg kwam onder meer het dreigende handelsconflict met de VS over de heffingen op staal die president Donald Trump wil invoeren aan de orde. De deadline voor een deal ligt op 1 juni.

Collectief

'We trekken hierin samen op met Frankrijk en Duitsland en hebben regelmatig contact met de Amerikaanse minister Wilbur Ross (EZ). We overleggen collectief over hoe we uit deze impasse kunnen komen.'

Om voor afzonderlijke sectoren deals te sluiten met de VS, ziet Kaag niet zitten. 'Vandaag is het staal, morgen zijn het kippen en daarna is het weer wat anders. Iedereen heeft sectorale belangen. Als we ons laten verdelen, raken we als EU het spel kwijt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  10 %
 • Maandag
  26° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer