Dubbel+Doel+Dieren+om+vee+beter+te+verwaarden
Nieuws
© Mike Schellart

Dubbel Doel Dieren om vee beter te verwaarden

Om vee beter te verwaarden, start LTO Noord in regio West project Dubbel Doel Dieren. Veehouders worden hierbij begeleid in het anders verzorgen van de dieren en het vinden van een (lokale) afzetmarkt voor de producten.

Het uiteindelijke doel van het project is om een hoger rendement per dier te bewerkstelligen, waardoor minder dieren nodig zijn voor een fatsoenlijk inkomen, meldt projectleider Andries Middag.
.
Om ook de kwaliteit van andere producten van de dieren te verbeteren wordt gekeken naar de kenmerken van het ras, de voeding en bijvoorbeeld de weidegang. Voor de afzet wordt gekeken waar de agrariërs zelf een lokale markt kunnen opzetten of waar kan worden aangesloten bij bestaande markten.

Veehouders gezocht

LTO Noord is nu op zoek naar veehouders, onderzoek- en kennisinstellingen en bedrijven in de markt, die mee willen denken en doen. Dit najaar worden bijeenkomsten georganiseerd waar de deelnemende partijen samen worden gebracht.

LTO Noord voert het project uit mede dankzij financiering door provincie Zuid Holland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer